Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић на конференцији “Управљање ризицима и отпорни градови” : Сарадњом са међународним партнерима до адекватног одговора на различите врсте хазарда

Објављено: 28.06.2018. 21:15 Аутор: МУП
Црна Гора у континуитету спроводи активности на смањењу ризика од свих врста катастрофа и јачању система заштите и спашавања и у овој области остварује добру и квалитетну сарадњу са међународним партнерима, поручио је државни секретар Драган Пејановић отварајући конференцију на тему “Управљање ризицима и отпорни градови” која се данас и сјутра одржава у Колашину.

Државни секретар Пејановић је истакао да је Црна Гора у овој области направила значајне искораке у стратешком, нормативном, институционалном и административном дијелу и изразио очекивање да ће конференција бити добра прилика за размјену искустава, идеја и добре праксе у управљању ризицима, јачању припремљености за ефективнији одговор на непогоде, као и информисање и едукацију грађана.

Овом приликом државни секретар је изразио захвалност за помоћ коју су међународни партнери упутили Црној Гори у претходној пожарној сезони, као и за континуирану подршку у виду обука и бројних пројеката. Такође је нагласио да је потребно заједнички радити на јачању интероперабилности, професионалних и пријатељских односа како би се дао адекватан одговор на различите врсте хазарда.

На конференцији коју организују Директорат за ванредне ситуације МУП-а и ФОРС Монтенегро - Фондација за развој сјевера Црне Горе осим државног секретара Пејановића присутнима су се обратили и Мирсад Мулић, генерални директор Директората за ванредне ситуације, Веселин Штурановић, извршни директор ФОРС Монтенегра и представници пројектних партнера Миран Штулар из Словеније и Марек Гашпарин из Чешке.

Цјелокупно излагање државног секретара можете преузети овдје





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?