Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стипендије црногорским студентима за основне студије на Интернационалном балканском универзитету (ИБУ) у Скопљу

Објављено: 02.07.2018. 15:30 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Македонско-турска привредна комора (МАТТО) додијелиће 10 стипендија црногорским студентима за основне студије на Интернационалном балканском универзитету (ИБУ) у Скопљу, за академску 2018/2019. годину.

Стипендије се односе на упис основних студија на неком од студијских програма наведеног Универзитета у Скопљу. Списак студијских програма се може преузети овдје.

Стипендије покривају трошкове школарине (2.000 еура, годишње) током цијелог трајања основних студија. Студенти треба да сами плате трошкове смјештаја (око 100 еура износи мјесечна кирија за собу), док за исхрану треба да издвоје мјесечни износ од 250 до 300 еура.

Трошкови нострификације и добијања дозволе за привремени боравак у Македонији износе 260 еура, а плаћа их сам студент.

Потребна документација:

- Увјерење о држављанству,
- Извод из матичне књиге рођених,
- Овјерене копије свједочанстава сва четири разреда средње школе и матурске дипломе,
- Препорука школе,
- Цуррицулум Витае,
- Потврда од МУП-а да кандидат није осуђиван и да се против њега не води кривични поступак,
- Љекарско увјерење,
- Копија пасоша.

Наведену документацију треба доставити на сљедећу адресу:

Министарство просвјете, Вака Ђуровића б.б., 81000 Подгорица, канцеларија бр. 3, најкасније до уторка, 10. јула 2018. године, до 15:00 сати. Контакт телефон: (020) 410 189 / е-маил: лидија.ерцеговиц@мпс.гов.ме

Комисија Министарства просвјете извршиће избор 10 најбољих кандидата за стипендије, а биће изабрано и до 5 резервних кандидата, за случај да неки од главних кандидата одустане од стипендије.

Непотпуне и неблаговремене апликације неће бити прихваћене.

Одабрани кандидати треба да прођу двије процедуре, како би се уписали на овај Универзитет: прво треба да аплицирају за еквиваленцију средњошколске дипломе код Министарства образовања и науке Републике Македоније и добију позитиван одговор; друго, треба да аплицирају за добијање дозволе за привремени боравак (студентска виза) у Амбасади Републике Македоније у Црној Гори и добију позитиван одговор.

Одабраним кандидатима ће Служба за правне послове ИБУ Универзитета у Скопљу помоћи да комплетирају документацију за обје процедуре, како би све било завршено прије почетка академске 2018/2019. године.

Имајући то у виду, заинтересовани кандидати треба да се за нострификацију средњошколске дипломе обрате Правној служби Међународног државног универзитета у Скопљу, сљедећој контакт особи: Ибрахим Мурат, е-маил: ибрахим1993.мурат@yахоо.цом, телефон бр.: +389 70 491 310.

ОВДЈЕ можете преузети списак универзитетских јединица.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?