Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дан најбољих пракси: Марија Склодовска Кири позив за Индивидуалне стипендије

Објављено: 03.07.2018. 14:13 Аутор: Министарство науке

Ministarstvo nauke

Дан најбољих пракси: Марија Склодовска Кири позив за Индивидуалне стипендије

Министарство науке Црне Горе организује Дан најбољих пракси за Марија Склодовска Кири позив за Индивидуалне стипендије 11. јула 2018. године, у Сали за састанке, са почетком у 10 часова, Римски трг б.б.

Др. Раденка Крсмановић Wхиффен, добитница Марија Кири Индивидуалне стипендије у ЕНЕА Цасацциа Истраживачком центру у Италији у оквиру пројекта “ЗнС Wуртзите Нанотеxтуред Церамиц Материалс фор Пyроелецтриц Енергy Харвестинг НаноПyроМат”*, представиће своје искуство у припреми пројектне пријаве, указати на најбољи начин избора институције домаћина, као и на значај добре сарадње са ментором.

Уз то, др. Крсмановић Wхиффен ће упознати посјетиоце са Марија Кири алумни асоцијацијом (Марие Цурие Алумни Ассоциатион – МЦАА) и новооснованом Групом за Западни Балкан у оквиру ове Асоцијације. Ријеч је о глобалној мрежи истраживача, чији је циљ да, као форум за размјену мишљења истраживача, унаприједи проток знања између различитих земаља, сектора економије и научних дисциплина, те побољша сарадњу чланова асоцијације, као и спољњих корисника.

Подсјећамо, Европска комисија је објавила овај позив 12. априла 2018. године. Све потребне информације, као и презентацију, можете погледати на сљедећој веб страници:
хттп://www.мна.гов.ме/министарство/Хоризонт2020/183948/Х2020-Марија-Склодовска-Кири-Акције-Позив-за-Индивидуалне-стипендије-отворен.хтмл


Позивамо све заинтересоване да нам се придруже 11. јула, у просторијама Министарства науке, како би заједнички унаприједили шансе да постанете Марија Кири стипендиста!

* Овај пројекат је финансиран од стране Европске уније у оквиру Програма за истраживања и иновације Х2020, Марија Склодовска-Кири грант уговора бр. 797951.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?