Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Бару одржан округи сто поводом јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији

Објављено: 03.07.2018. 19:00 Аутор: МЈУ

Округли сто поводом јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији за општине Бар, Улцињ, Будва, Тиват, Котор и Херцег Нови, одржан је у Бару, у организацији Министарства јавне управе.

На округлом столу говорили су Јадранка Вукчевић, генерална директорица за локалну самоуправу, Горан Јанковић, начелник комуналне полиције Главног града Подгорице и Сања Живковић, Одбор за комуналне дјелатности и животну средину Заједнице општина ЦГ.

Разлози за доношење Закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији огледају у потреби за даљим унапређењем законских рјешења, који треба да отклоне одређене слабости, проблеме који су се показали у пракси, односно у функционисању службе комуналне полиције, чиме би се створили додатни услови за ефикасније спровођење прописа из надлежности општина и обезбиједио ефикаснији рад органа јединица локалне самоуправе у реализацији њених политика, истакла је у свом излагању генералана директорица Вукчевић.

Јавна расправа о тексту Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији почела је 1. јуна 2018. године, објављивањем јавног позива за учешће у расправи, текста Нацрта закона са образложењем и Програма јавне расправе на интернет страници Министарства јавне управе и порталу е – управе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?