Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана Друга сједница Националног Савјета за образовање

Објављено: 07.03.2018. 19:28 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Друга сједница Националног Савјета за образовање (у трећем сазиву), одржана је 7. марта 2018. године у Министарству просвјете.

Национални савјет за образовање је донио Програм образовања за стручно усавршавање државних службеника за стратегијско планирање, Програм образовања за стручно усавршавање педијатара за препознавање сексуалног злостављања дјеце и образовни програм за приватну установу ИПЦ и ИМYЦ. Такође, донешени су испитни каталог и програм образовања Сарадник/Сарадница за социјалну инклузију РЕ за област социјалне заштите.

Утврђен је предметни програм Црногорски језик и књижевност за црногорску дијаспору.

Одобрени су уџбенички комплети Говоримо црногорски, ниво А1; Говоримо црногорски, ниво А2; Црногорски језик као нематерњи за ИИ разред гимназије и Музички кораци за други разред музичке школе.

Усвојен је приједлог допуне листе потенцијалних рецензената за уџбенике у средњем стручном образовању, из сектора: Инжењерство, производне технологије (машинство и обрада метала, електротехника и аутоматизација и др.), подсектора Електротехника, област Енергетика; Економија и Право, подсектора Економија и подсектора Право и Туризам, трговина и угоститељство, подсектора Угоститељство. Усвојена је допуна Каталога програма стручног усавршавања наставника недостајућим програмима за школску 2017/2018. и 2018/2019. годину.

Национални савјет за образовање је усвојио Водич и Образац за примјену индивидуалног транзиционог плана 2 (ИТП2) као и Приједлог општег дијела јавно важећег образовног програма за основно музичко и балетско образовање.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?