Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора и Словенија финансираће 30 заједничких научноистраживачких пројеката

Објављено: 06.07.2018. 18:59 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Мјешовита комисија за научну и технолошку сарадњу између Црне Горе и Републике Словеније потписала је данас, у просторијама Министарства науке, Протокол којим се одобрава 30 пројеката за финансирање у наредне двије године.

У име Републике Словеније Протокол је потписао господин Тит Неубауер, начелник Службе за медународну сарадњу и европске послове у Министарству за образовање, науку и спорт Републике Словеније, а испред Министарства науке Смиљана Прелевић, секретарка Министарства.
Ministarstvo nauke
На основу Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Словеније о научној и технолошкој сарадњи, Министарство науке Црне Горе и Јавна агенција за истраживачку дјелатност Републике Словеније расписали су Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Црне Горе и Републике Словеније за период 2018-2020. године.

Након евалуације и доступног буџета двије земље, Мјешовита комисија за научну и технолошку сарадњу између Црне Горе и Републике Словеније, од пријављених 45, за финансирање је одобрила 30 пројекта, усагласила и потписала Протокол са петог засиједања, 6. јула 2018. године у Подгорици.
Ministarstvo nauke
Чланови Мјешовите комисије из Републике Словеније одржали су раније данас састанак и са министарком науке др Сањом Дамјановић, на којем је било ријечи о Протоколу, као и изванредној научној сарадњи коју Црна Гора има са Републиком Словенијом.

Научноистраживачки пројекти ће се реализовати у виду заједничких посјета (путни трошкови и дневнице) истраживача из Црне Горе и Републике Словеније, који ће учествовати у заједничким истраживачким пројектима.

Министарство науке ће за сваки пројекат обезбједити средства у износу од 1.000 еура за црногорски тим, а Јавна агенција за истраживачку дјелатност ће обезбједити средства у износу од 1.000 еура за словеначки тим.

Датум почетка реализације је 01.08.2018. године, док је датум завршетка пројекта 31.07.2020. године.

Текст Протокола можете преузети ОВДЈЕ.

Листу одобрених пројеката са Републиком Словенијом можете преузети ОВДЈЕ.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?