Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић: Наставак добре сарадње МУП-а и Међународне организације за миграције (ИОМ)

Објављено: 06.07.2018. 19:21 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова у континуитету спроводи проактивне и превентивне активности у области борбе против тероризма, насилног екстремизма и радикализације и отворено је за оснаживање партнерства са Међународном организацијом за миграције (ИОМ), како би се дао квалитетан одговор на актуелне изазове у овој области, поручио је Драган Пејановић, државни секретар и координатор националног медјуресорског оперативног тима за имплементацију Акционог плана за спровођење Стратегије сузбијања насилног екстермизма, на данашњем састанку са Душицом Живковић, шефицом ИОМ Канцеларије у Црној Гори.

Захваљујући на досадашњој квалитетној сарадњи, државни секретар Пејановић је истакао да је Црна Гора у односу на земље региона најмање погођена проблемом насилног екстремизма и радикализације која води ка тероризму, али да МУП и Управа полиције, у сарадњи са надлежним органима предузимају активности, како на стратешком, тако и на оперативном нивоу.

Шефица ИОМ Канцеларије у Црној Гори, Душица Живковић је изразила задовољство успјешном дугогодишњом сарадњом и очекивање да ће у Министарству унутрашњих послова и даље имати кредибилног и поузданог партнера. У том смислу, нагласила је значај заједничког дјеловања кроз спровођење пројеката у локалним заједницама у Црној Гори, у чијем фокусу су препознавање појавних облика насилног екстремизма и радикализације која води ка тероризму, идентификација рањивих група и појединаца, као и потенцијалних веза са страним терористичким борцима.

Заједнички је констатовано да је потребно да сви релевантни актери друштва, како на централном, тако и на локалном нивоу, уз сарадњу са цивилним сектором, дају свој допринос рјешавању изазова у овој области, сагледавајући га и у контексту актуелних дешавања у области миграција.








Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?