Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обуке поводом нових законских рјешења

Објављено: 10.07.2018. 18:58 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе и Управа за кадрове поводом примјене новог Закона о државним службеницима и намјештеницима и Закона о локалној самоуправи организовали су у понедјељак, 9. јула у Управи за кадрове семинар за државне службенике на тему "Службенички систем у контексту новог Закона о локалној самоуправи и Закона о државним службеницима и намјештеницима". Предавачи на семинару су били Данијела Недељковић Вукчевић, генерална директорица Директората за државну управу у Министарству јавне управе, Јадранка Вукчевић, генерална директорица Директората за локалну самоуправу у Министарству јавне управе, Светлана Вуковић, директорица Управе за кадрове, Ђуро Никач и Јадранка Ђурковић, помоћници директорице Управе за кадрове.

Предавачи на семинару су упознали полазнике са новинама у области запошљавања, посебно оним које се односе на скраћивање и поједностављење процедуре запошљавања, унапређење интерних процедура трансфера кадрова између и унутар државне управе, система награђивања, те професионализацију највиших руководећих позиција.

Примјена новог Закона о државним службеницима и намјештеницима почела је 1. јула. Новим законским рјешењима је додатно унапријеђен нормативни оквир за службенички систем, створени услови за квалитетније управљање људским ресурсима у смислу запошљавања и напредовања по систему заслуга, те јачање професионализма, одговорности, отворености и ефикасности, како на државном, тако и на локалном нивоу.

 МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?