Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић у Улцињу: Покренути инвестициони замах у Улцињу тражи ангажован однос локалне самоуправе

Објављено: 11.07.2018. 01:06 Аутор: МПРР

MPRRMPRR

Инвестициони замах који је отпочео у Улцињу тражи ангажован однос локалне самоуправе, уз наставак подршке Владе, како би се наставио убрзан развој општине, отворила нова радна мјеста и побољшао квалитет живота грађана Улциња, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић на данашњем састанку са руководством Општине, у оквиру радне посјете.

На састанку потпредсједника Владе, са сарадницима, и руководства локалне самоуправе на челу са предсједником Општине Љором Нрекићем, констатовано је задовољство због рализације низа инфраструктурних пројеката на подручју Улциња, а који представљају основу за даље интересовање инвеститора. На састанку су анализирани сви актуелни развојни пројекти у туризму, пољопривреди и енергетици. Констатовано је да је инвестициони замах већ почео у овим областима.  

Потпредсједник Симовић је оцијенио да је потребан ангажован однос локалне самоуправе да би се тај инвестициони замах прихватио и дао адекватан одговор, уз наставак подршке са нивоа Владе који, како је казао, неће изостати и у наредном периоду.

Оцијењено је да би било добро да пројекат изградње пута од Улциња према Крутама иде бржом динамиком, али и увјерење да ће се успјешно завршити у наредној сезони. Потпредсједник Симовић је казао да га радују и улагања ЦЕДИС на простору општине, али је изразио и забринутост због ситуације на терену. “Реализована је велика инвестиција, подигнута трафостанца, дио кабла положен, али то не може да осјети локално становништво и предузетници, јер се појавио имовински проблем у дијелу од пар десетина метара. О томе говорим кад кажем да је потребан ангажованији однос локалне самоуправе да се такви и слични проблеми правовремено превенирају. То тражи одлучнији однос и одређене корекције у правном систему у Закону у експропријацији земљишта када је у питању јавни интерес”, поручио је Симовић.

На састанку је истакнута потреба и ангажованијег односа локалне управе према наплати прихода, у циљу доприноса консолидацији локалних финансија, као и у свим областима у којима грађани треба да осјете да имају квалитетан сервис за своје потребе.

Радови на десном рукавцу Бојане теку планираном динамиком

Током радне посјете Улцињу, потпредсједник Симовић  обишао је радове на рачви ријеке Бојане, гдје је започето извлачење материјала из корита рукавца у циљу успостављања потребне проточности.

“Прошле године смо имали опомену од ријеке Бојане, чији ток је заустављен и пријетила опасност по Аду Бојану. То је била ситуација која је указала да је неопходно хитно реаговати и у континуитету се бавити стањем корита ријеке која је важна, која има међународни значај, и за чији протицај кроз оба рукавца постоји међународни уговор који тачно дефинише потребан проток. На бази тих паметара, и претходно урађеног пројекта, кренули смо у прдубљивање корита на критичним тачкама, прије свега, на рукавцу. Радови које изводе “Цијевна комерц”, теку добро. Дневно се извади око 1.500 кубика вриједног материјала који има своју употребну вриједност. Дакле од једног проблема присутног дужи низ година, долазимо у активну позицију. Држава у сарадњи са локалном управом, уз ангажман извођача, рјешава  дугогодишњи проблем, а уједно се отвара простор за рјешавање других питања”, казао је потпредсједник Владе.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?