Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена три кривична дјела разбојништво; четири лица лишена слободе

Објављено: 11.07.2018. 21:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у циљу расвјетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили три кривична дјела разбојништво и том приликом лишили слободе четири лица осумњичена да су починила ова кривична дјела, од којих је једно лице малољетно.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 10.07.2018. године, расвијетлили кривично дјело разбојништво, истог дана када је и почињено, и том приликом лишили слободе М.Р. (23) због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело на штету Б.М. из Подгорице. Оштећени је службеницима ЦБ Подгорица пријавио, 10.07.2018. године око 13,30 часова, да га је физички напало непознато лице и том приликом му отуђило мобилни телефон марке „ЛГ“. Одмах по пријави службеници ЦБ Подгорица су предузели интензивне мјере и радње и у кратком року идентификовали, лоцирали и лишили слободе осумњиченог М.Р. Он је, како се сумња, наведеног дана, у улици Јована Томашевића пришао оштећеном и без икаквог повода му задао више удараца по глави и тијелу, након чега је оштећени пао на асфалтну подлогу. М.Р. је, сумња се, из задњег џепа оштећеног лица отуђио мобилни телефон и удаљио се у непознатом правцу. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који наложио да му се М.Р. приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су, истог дана, расвијетлили два кривична дјела разбојништво и том приликом лишили слободе В.М. (18), С.Ц. (18), оба лица из Подгорице, и малољетног Б.Х, због сумње да су починили ова кривична дјела на штету З.С. из Тивта и Д.Ћ. из Будве.

Они су, како се сумња, прво кривично дјело починили, 20.06.2018. године, на начин што су у Тивту ушли у такси возило једног удружења којим је управаљао оштећени З.С. и затражили превоз до Подгорице. Доласком у Подгорицу, настављају вожњу до насеља Коник, гдје, В.М. излази из возила а малољетни Б.Х, како се сумња, са задњег сједишта хвата возача и уз пријетњу ножем захтјева да му преда новац. Треће лице, С.Ц. је, сумња се, за то вријеме из ладице отуђио телефон, и уз пријетњу шрафцигером од оштећеног захтјевао да изађе из возила. Том приликом С.Ц. је оштећеном, сумња се, из задњег џепа отуђио новчаник у којем се налазило око 80 еура. В.М. и Б.Х. су, сумња се, извршили преметачну возила и из ладице отуђили новац у износу од око 75 еура.

Друго кривично дјело ова лица су, како се сумња, починила, 01.07.2018. године, на начин што су на стајалишту у Петровцу зауставили такси возило једног удружења којим је управљао Д.Ћ. и затражили превоз до Подгорице. Доласком у Подгорицу, на путу према Тузима, траже од оштећеног да засутави возило као би С.Ц. изашао. Малољетни Б.Х. је, како се сумња, извадио кључ из браве и уз пријетњу пушком – двоцијевком од оштећеног Д.Ћ. захтијевао да напусти возило и да легне на земљу, оштећени је изашао из возила и руком ухватио цијев пушке одбијајући да легне на земљу. Б.Х. је, сумња се, том приликом извадио нож и нанио повреде Д.Ћ. Сумња се да је С.Ц. искористио ту ситуацију и из возила отуђио новац у износу од 100 еура, након чега су се сва три лица удаљила у правцу насеља Коник.

О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се сва три лица лише слободе и да му се приведу уз посебан извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, због постојања основане сумње да су починили два кривична дјела разбојништво.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?