Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ваздухопловство ВЦГ спремно за гашење пожара хеликоптерима

Објављено: 17.07.2018. 20:02 Аутор: мод
Пилоти Ваздухопловства Војске Црне Горе завршили су летачку обуку у Словенији за гашење пожара употребом ведра за ношење воде.

Четири пилота, два инжињера и четири механичара успјешно су завршили обуку која се састојала из два дијела: теоријски који је реализован у мају у Ваздухопловству ВЦГ и летачки дио који се реализовао у 151 Хеликоптерској ескадрили од 08. до 13. јула ове године. Пилоти су обучени за гашење пожара захватанем воде из ријеке, језера и базена. Обука је окончана полагањем испита, током кога су пилоти ВЦГ показали висок ниво усвојености свих елемената лета у овој изузетно захтјевној операцији. Како би се прецизно захватала и избацивала вода поред пилота, у састав посаде за гашење пожара улазе и техничари летачи. Два инжињера и четири механичара такође су успјешно заврсили практични дио тренинга за летаче за гашење пожара са хеликоптером Белл 412ЕП. Овим Војска Црне Горе има спремне двије посаде које би се у случају потребе могле употријебити за гашење пожара.

Такође, ове двије посаде спремне су за транспорт људства и робе, ношење подвесног терета и операције трагања и спашавања.

mod mod mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?