Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радионица на тему брања шумске боровнице сјутра у Плаву

Објављено: 18.07.2018. 20:03 Аутор: МПРР

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, у четвртак, 19. јула, организоваће у Плаву радионицу на тему брања шумске боровнице.

Подсјећамо да је Министарство издало брошуру „Брање шумске боровнице“, са циљем да у сусрет сезоне брања овог драгоцјеног шумског плода укаже на потребу правилног брања, законске прописе за брање у комерацијалне сврхе и да препоруке како би избјегле последице несавјесног брања.

Радионица је наставак активности, с циљем да се укаже на значај примјене добре пољопривредне праксе приликом сакупљања шумске боровнице.

Учесници радионице биће представници Министарства, општина, откупљивачи и берачи шумске боровнице, као и организатори манифестације „Дани боровнице“.

Радионица ће се одржати у Сали Центра за културу, са почетком у 10,00х.

Након радионице, педставници министарства посјетиће хладњаче у којима се обавља откуп боровнице, као и неке од локација у плавској општини на којима се сакупља боровница.

Позивамо представнике медија да испрате догађај.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?