Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишена слободе осумњичена за КД злоупотреба положаја у привредном пословању у стицају са КД фалсификовање исправе; Буџету причињена штета у износу од око 151.000 еура.

Објављено: 18.07.2018. 21:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, лишили слободе лице осумњичено да је починило кривично дјело злоупотреба положаја у привередном пословању у стицају са крвичним дјелом фалсификовање исправе. Буџету Црне Горе причињена штета у износ од око 151.000 еура.

Наиме, службеници Одсјека су лишили слободе Т.Н. (38) из Подгорице због постојања основане сумње да је починила кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању у стицају са крвичним дјелом фалсификовање исправе.

Она је, како се сумња, ово кривично дјело починила на начин што је у погледу прекорачења граница свог овлашћења, 17.04.2018. године, поднијела Пореској управи ПЈ Подгорица фалсификовану мјесечну пријаву пореза на додату вриједност за мјесец јануар 2018. године за предузеће „ВИП.МЕ“ д.о.о. Она је у тој пријави, сумња се, лажно приказала стварно стање ствари и на тај начин за ово привредно друштво прибавила противправну имовинску корист у износу од 150.826 еура, чиме је за овај износ причинила штету Буџету Црне Горе.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?