Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Програма за научно-технолошку сарадњу Црне Горе и Републике Италије у Технополису

Објављено: 19.07.2018. 16:27 Аутор: Министарство науке
Извршни програм за научно-технолошку сарадњу између Владе Црне Горе и Владе Републике Италије, за период 2018-2020. године биће потписан 27. јула 2018. године, у просторијама Иновационо-предузетничког центра “Техноплис”, у Никшићу. Програм ће потписати министарка науке, др Сања Дамјановић, а у име Републике Италије, амбасадор Републике Италије у Подгорици, Њ. Е. Луца Зелиоли.

Истог дана, Мјешовита комисија за научну и технолошку сарадњу између Црне Горе и Републике Италије одржаће своје прво заједничко засиједање.

Након евалуације и доступног буџета, обје земље предложиће научно истраживачке пројекте који ће се финансирати у периоду 2018-2020.
Извршни програм дефинисаће број пројеката одобрених за суфинансирање као и начин имплементације одабраних пројеката.

Подсјетимо, Извршни програм се реализује на основу Споразума о научној и технолошкој сарадњи између Владе Црне Горе и Владе Републике Италије, потписаног у Подгорици 26. септембра 2013. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?