Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

МУП и Установа за јачање људске безбједности потписали Меморандум о сарадњи у области чишћења територије од неексплодираних убојних средстава

Објављено: 19.07.2018. 19:14 Аутор: МУП
Директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и директор Установе за јачање људске безбједности (ИТФ), хуманитарне организације успостављене од стране Владе Републике Словеније, Томаж Ловренчич, потписали су данас Меморандум, којим је и званично отпочела сарадња на пројекту пружања помоћи у области чишћења територије од неексплодираних убојних средстава (НУС), заосталих из претходних ратова.

MUPПотписивањем овог меморандума, како је казао директор Мулић, Влада Црне Горе у сарадњи са ИТФ-ом у наредне двије године реализоваће активности у дијелу опремања магацина за складиштење НУС-а, опремање полигона за њихово уништавање, а од средстава пројекта чија је укупна вриједност 1.750.000 долара, финансираће се, између осталог, и истраживање тунела Поткоп у општини Херцег Нови, који је на самом завршетку ИИ свјетског рата био миниран и срушен, а у чијој су непосредној близини веома важни туристички објекти, попут Порто Монтенегра, Порто Кумбора и туристичког комплекса Луштица.

Изразивши задовољство због потписивања Меморандума, директор ИТФ-а Ловренчич је исказао увјерење да ће се реализација пројекта имати позитиван социјални, економски и еколошки утицај на живот грађана Црне Горе и њихову животну околину.

Данашњем потписивању Меморандума присуствовали су и амбасадор Републике Словеније у Црној Гори, Њ.Е. Митја Мочник, као и представник Канцеларије за билатералну сарадњу и одбрану у Амбасади Сједињених Америчких Држава у Подгорици, Бриан Мцлленан, чија је Влада главни донатор овог пројекта.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?