Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тбилиси: Министарка Прибиловић учествовала на петом Глобалном самиту Партнерства за отворену управу (ОГП)

Објављено: 19.07.2018. 20:40 Аутор: МЈУ
Министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествовала је на петом Глобалном самиту Партнерства за отворену управу (ОГП) који се одржава у Тбилисију, Грузија. На министарском састанку на тему „Промовисање отворених влада на Западном Балкану и Источног партнерства“, Прибиловић је изразила задовољство што ће Црна Гора имати прилику да интензивира сарадњу са ОГП-ом, истичући приоритете Владе у погледу реформе јавне управе.

Она је истакла да су циљеви реформе јавне управе комплементарни са циљевима ОГП-а нарочито у погледу повећања одговорности система, унапређења квалитета пружања услуга грађанима, ефикаснијег остваривање права на слободан приступ информацијама. Наш фокус, казала је Прибиловић, је стварање отворене и ефикасне јавне управе која је окренута грађанину. У претходном периоду донешен је Акциони план реформе јавне управе за период 2018-2020., чија ће имплементација бити посебно усмјерена на реализацију најзахтјевних активности, које ће побољшати оперативност цјелокупне јавне управе и тиме омогућити квалитетније пружање услуга грађанима“, казала је Прибиловић.

Она се, такође, састала и са потпредсједницима ОГП пододбора за критеријуме и стандарде, који су похвалили активности Министарства јавне управе у циљу доношења новог Акционог плана, те исказали задовољство унапређењем сарадње са ОГП. Истакли су пуну подршку министарству у наставку процеса. Прибиловић је казала да је Министарство јавне управе у циљу израде Акционог плана до сада испунило у року све своје обавезе предвиђене Планом активности који је достављен ОГП јединици.

На маргинама Самита, Прибиловић се састала са министарком правде Грузије, Тхеом Тсулукиани, са којом је разговарала о унапређењу билатералне сарадње у области реформе јавне управе, посебно електронских услуга и службеничког система и др. На састанку је разговарано о моделима за унапређење и институционализацију билатералне сарадње.

Министарка Прибиловић је присуствовала и сесији у организацији РЕСПА-е „Регионални дијалог за јавно партнерство“.

На петом Глобалном самиту Партнерства за отворену управу учествују представници више од 70 земаља, укључујуц́и шефове држава, министре, државне службенике, чланове парламента, представнике локалне власти, представнике цивилног друштва, међународне организације, истраживаче и новинаре.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?