Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Данас почела кампања „Кад пијем не возим“/ВИДЕО

Објављено: 20.07.2018. 17:20 Аутор: УП
Управа полиције МУП-а и Пивара Требјеса и ове године реализују кампању „Кад пијем не возим“ која ће трајати до 31. августа 2018. године. Циљ ове кампање је указивање на штетне посљедице управљања возилом под дејством алкохола будући да такво незаконито и неодговорно понашање може проузроковати тешке посљедице по живот учесника у саобраћају. Ово из разлога што се возачима који управљају под дејством алокохола повећава самопоздање а смањује осјећај одговорности, истовремено возачи који управљају под дејством алкохола отежано запажају и имају спорије реакције, прецјењују своје способности и постају неопрезни.

Кампања „Кад пијем не возим“ почиње данас, 20.07, а трајаће до 31.08.2018. године. Активности контроле ће се спроводити на свим магистралним и регионалним путевима, насељима, локалним путевима и улицама. Контроле возача биће појачане како у вечерњим тако у у дневним часовима.

Кроз више различитих сегмената кампање „Кад пијем, не возим“ , Пивара Требјеса у континуитету ради на подизању свијести јавности о важности одговорне конзумације алкохола. Поред подршке реализацији промо активности ове кампање, Пивара Требјеса ће Управи полиције и ове године донирати пет алкометара, у оквиру сарадње која постоји од 2009. године а у току које је Пивара Требјеса до сада донирала укупно 23 алкометра у циљу обезбјеђивања још ефикаснијег рада саобраћајне полиције.

Важан сегмент кампање чини и ТВ спот, који је Управа полиције израдила у сарадњи са Пиваром Требјеса и Факултетом визуелних умјетности у Подгорици, а који ће емитовати ТВ станице са националном фреквенцијом, као и билборд кампање у више црногорских градова, саобраћајни полицајци ће током редовних активности, као и активности за вријеме викенда, возачима дијелити освјеживаче ваздуха за возила са поруком кампање „Кад пијем не возим“, како би их стално подсјећали на ризике које са собом носи вожња под дејством алкохола.

Едукативни видео „Кад пијем не возим“ можете преузет ОВДЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?