Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Републике Азербејџан у Црној Гори у посјети Министарству науке

Објављено: 20.07.2018. 20:45 Аутор: Министарство науке
Анар Аџамов, савјетник у Дипломатском представништву Републике Азербејџан у Црној Гори, Орхан Алијев, аташе и Сејран Мирзазада, директор Културно-економског центра Азербејџана Црне Горе, боравили су данас у званичној посјети Министарству науке и том приликом се сусрели са министарком др Сањом Дамјановић.

Саговорници су разговарали о успостављању научно-технолошке сарадње између Републике Азербејџан и Црне Горе, потписивању билатералног споразума, финансирању потенцијалних пројеката од заједничке користи, као и искуству Азербејџана у имплементацији старт уп националних политика. У Азербејџану велики број младих људих се управо покреће старт уп предузећа и на тај начин самостално ствара своје шансе на тржишту.

У том контексту, министарка је упознала саговорнике са мјерама Министарства науке у циљу успостављања ефикасног иновативног екосистема и амбијента за развој иновација и пренос технологија, могућностима увођења пореских олакшица за старт уп предузећа, те апликацијом за нови специјални инструмент подршке иновативним стартаповима код Европске Комисије.

Она је саопштила да је тренутно један од приоритета Министарства науке оснивање првог Научно-технолошког парка, а који представља један од стратешких и приоритетних пројеката Владе Црне Горе. С тим у вези, представници Републике Азербејџан су понудили размјену искуства и праксе те земље у тој дјелатности и позвали министарку Дамјановић да учествује на Форуму о интеркултуралном дијалогу, са фокусом на образовање и науку, а који ће се у октобру одржату, у Бакуу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?