Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић са амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Маргарет Ујехара

Објављено: 20.07.2018. 20:46 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Маргарет Уехаром (Маргарет Уyехара) у оквиру опроштајне посјете Министарству одбране Црне Горе.

Министар Бошковић се захвалио на свеукупном доприносу Амбасаде САД реформама у Црној Гори током мандата Њ.Е. Уехаре. Посебно је указао на снажну подршку евро-атлантским стријемљењима Црне Горе, односно помоћ у испуњавању неопходних предуслова, што је резултирало пуноправним чланством наше земље у НАТО. С тим у вези, Бошковић је истакао да Сједињене Америчке Државе представљају главног стратешког савезника Црној Гори, те изразио задовољство што ће квалитетна и свеобухватна одбрамбена сарадња двије земље наставити да се развија у доменима едукације и модернизације црногорске Војске, те јачању нивоа интероперабилности у складу са највишим стандардима. Министар се такође захвалио одлазећој амбасадорки Уехари и на личном доприносу у области развоја демократских капацитета црногорског друштва, као и на јачању сарадње безбједносних сектора двије земље.

Амбасадорка Уехара изразила је задовољство успјешно реализованим реформама и чланством Црне Горе у Алијанси, нагласивши да данас црногорски војници са поносом стоје "раме уз раме” са осталим земљама савезницима, активно доприносећи глобалној безбједности. Изражавајући увјерење да ће и у наредном периоду билатерална сарадња двије земље наставити да се унапређује, Уехара је истакла да ће Сједињене Америчке Државе и даље бити снажна подршка Црној Гори у домену јачања националних одбрамбених капацитета.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?