Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Пронађени и одузети дијелови за израду пет експлозивних направа, пиштољ и муниција у илегалном посједу; осумњичени лишен слободе

Објављено: 20.07.2018. 20:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а у циљу откривања и доказивања кривичних дјела против живота и тијела извршених подметањем и активирањем експлозивних материја, претресом пронашли и одузели електронске компоненте и дијелове за израду импровизованих експлозивних материја као и пиштољ и муницију у илегалном посједу. Осумњичени је лишен слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 19.07.2018. године, поступајући на основу наредбе судије за истрагу Основног суда у Никшићу извршили претрес стана и других просторија које користи М.П. (63) из Никшића. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели електронске компоненте и дјелове, који су како се сумња, били намјењени за израду пет импровизованих експлозивних направа и пиштољ марке „Застава“ калибра 6.35 мм у илегалном посједу као и већи број муниције различитог калибра, такође у илегалном посједу.

Сви наведени дјелови импровизованих експлозивних направа били су припремљени, како се сумња, за повезивање са електро детонаторским капислама и даље са експлозивним пуњењем, а начин активирања, сумња се, тако припремљених направа, био би даљинским путем.

О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се М.П. лиши слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

У консултацији са надлежним тужиоцем предузимају се даље тужилачко – полицијске мјере и радње према осумљиченом лицу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?