Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена четири кривична дјела из области имовинског криминалитета; три лица лишена слободе

Објављено: 24.07.2018. 20:55 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, у периоду од 14. до 20. јула ове године, расвијетлили четири имовинска деликта – разбојништво, двије тешке крађе и крађу, и лишили слободе три лица због сумње да су их починила.

Наиме, 20.07.2018. године слободе је лишен А.К. (29) из Подгорице, који се сумњичи да је починио разбојништво и тешку крађу. Он је, како се сумња, наведеног дана починио разбојништво на штету А.М. на начин што јој је, у улици В пролетерске у Подгорици, пришао са леђа и из руке јој отргао торбу, којом приликом је А.М. пала на тле. А.М. је покушала да га заустави, у чему није успјела, али је овај догађај видио грађанин Р.Ц. који је сустигао А.К. заједно са полицијским службеником З.Ђ. који није био на дужности. А.К. је задржан до доласка патроле којој је предат. Грађанки А.М. су враћене отуђене ствари. Такође се сумња да је А.К, пет дана раније, 15.07, починио тешку крађу на начин што је пришао другој женској особи, А.М, са леђа, у истој улици, и из руке јој истргао новчаник у којем су се налазили новац, лична документа и банковне картице, након чега је побјегао.

Службеници ЦБ Подгорица су наведеног дана, 20.07, лишили слободе и А.И. (22) из Плава, настањену у Цетињу, због сумње да је, на штету продајног објекта „Кипс“, починила кривично дјело крађа. Она је, како се сумња, истог дана из продајног објекта ове фирме у мјесту Цијевна отуђила извјесну количину различитих продајних артикала.

Слободе је лишен и З.К. (37) из Подгорице, због сумње да је починио кривично дјело тешка крађа, на штету грађанке Д.П. Он је, како се сумња, 14.07.2018. године, ушао у улаз зграде у којој оштећена станује у насељу Забјело у Подгорици, и то у моменту кад је оштећена ушла у улаз, и из руке јој истргао новчаник у којем су се налазили новац, мобилни телфон и друге личне ствари. Одмах по пријави, полицијски службеници су кренули у потрагу за извршиоцем и истог дана лишили слободе З.К. због сумње да је починио ово кривично дјело. Код њега су пронађени новац и мобилни телефон који су враћени оштећеном лицу.

Сва три лица лишена слободе су приведена надлежном тужиоцима, уз кривичне пријаве, због основане сумње да су починила наведена кривична дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?