Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић, Јановић и Смоловић договорили сарадњу: 170 хиљада еура за реновирање фискултурне сале ЈУ ОШ ,,Марко Миљанов”

Објављено: 25.07.2018. 20:47 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министар просвјете Дамир Шеховић, министар спорта Никола Јановић и предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић, потписали су у Министарству спорта, Меморандум о сарадњи на адаптацији школске спортске сале ЈУ ОШ „Марко Миљанов“ у Бијелом Пољу, у коју ће како су договорили, два министарства и општина, уложити 170 хиљада еура.

Министар Шеховић објаснио је да се пројекат реализује моделом суфинансирања, на начин да све три стране обезбиједе дио средстава, при чему Министарство спорта и Општина Бијело Поље око 77.000 еура, док ће Министарство просвјете обезбиједити око 100.000 еура. Најавио је да ће наредних дана бити расписан тендер, те да ће до краја ове године ученици ЈУ ОШ „Марко Миљанов“ имати прилику да се баве спортом у потпуно реконстуисаној сали.
Шеховић је поручио да је то само један од пројеката који Министарство просвјете реализује у сарадњи са Министарством спорта, у жељи да, како је поручио, наша дјеца стекну навике које се односе на здраве стилове живота и захвалио Општини Бијело Поље на разумијевању питања образовног система.

Спортска сала ЈУ ОШ „Марко Миљанов“, према његовим ријечима, није једина која ће бити реновирана. Наредних дана, почеће радови на свеобухватној реконструкцији отворених спортских терена ЈУ ОШ „Хајро Шахмановић“ у Плаву, а такође се очекује и расписивање тендера за изградњу савременог спортског игралишта у ЈУ ОШ “Џафер Никочевић” у Гусињу, најавио је Шеховић.

PR služba Ministarstva prosvjete

Министар спорта Никола Јановић саопштио је након потписивања меморандума, да улагањем додатних средстава желимо, да прије свега дјеци и омладини, омогућимо квалитетнију рекреацију и још боље услове за наставу физичког васпитања, тренинге и спортска такмичења. ,,Реновирањем школских фискултурних сала, не само да смо корак ближе том циљу, већ подижемо и стандард у тој области”- поручио је Јановић и подсјетио да је Министарство спорта исказало спремност, а потом Министарству просвјете и општини Бијело Поље, упутило иницијативу за реконструкцију школске спортске сале ЈУ ОШ „Марко Миљанов“ у којој наставу физичког васпитања похађа највећи број ученика, а тренирају и дјеца из неколико градских клубова, због чега је према оцјени блеопољске општине, њена реконструкција и најургентнија.

То, поновио је министар спорта, обавезује да новим генерацијама ученика и будућим спортистима, који стасавају у Бијелом Пољу, обезбиједимо простор, који ће у потпуности задовољити услове за безбједно и квалитетно бављење спортским активностима.
Предсједник општине Бијело Поље Петар Смоловић, захвалио је министрима Шеховићу и Јановићу на подршци и помоћи у реализацији заједничког пројекта адаптације спортске сале ОШ Марко Миљанов. ,,Ово је одличан примјер медјусекторске сарадње измедју два министарства Владе Црне Горе и локалне самоуправе. Сматрам да заједничким активностима и улагањима можемо постићи добре резултате на задовољство свих градјана који живе у Бијелом Пољу и надам се да ћемо се сљедећи пут видјети у реновираној спортској сали, на задовољство свих њених корисника”- поручио је предсједник бјелопољске општине.

Меморандумом је прецизирано да ће Министарство спорта обезбиједити 57 хиљада еура, Општина Бијело Поље 20 хиљада еура, док ће преостали износ школи уплатити Министарство просвјете, такође на посебан рачун школе, отворен искључиво за реализацију пројекта, чија је максимална вриједност, како се наводи у документу, 170 хиљада еура.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?