Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Улцињ: Пронађено око 450 гр марихуане – три лица процесуирана; откривени и странци који нису пријавили или не испуњавају услове за боравак

Објављено: 26.07.2018. 19:33 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Улцињ су, у садејству са службеницима Одсјека за борбу против дроге и Одјељења безбједнсоти Улцињ и у сарадњи са службеницима Комуналне инспекције, јуче на простору Велике плаже и Ушћа Аде Бојане пронашли и одузели укупно око 450 грама марихуане која је била закопана и одбачена. Три лица су процесуирана због дроге, док је прекршајно кажњено 19 странаца који нису пријавили боравак, а мјера отказ боравка изречена је за 10 страних држављана који нису испуњавали услове за боравак у Црној Гори.

Наиме, јуче су полицијски службеници Регионалног центра Југ – ОГБ Улцињ, заједно са службеницима Одсјека за борбу против дроге и ОБ Улцињ и у сарадњи са службеницима Комуналне инспекције, реализовали активност која је била усмјерена на појачану контролу кретања, рада и боравка страних држављана и спрјечавање злоупотребе опојних дрога. Том приликом су у близини плаже „Ивана“ на Великој плажи и на простору Аде Бојане контролисана лица и шатори у кампу, као и околни терен. На једном мјесту је претрагом, уз ангажовање службеног пса за откривање опојних дрога, закопана у земљи, пронађена пвц кутија са садржајем 313 грама материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. Осим тога, пронађена је и одбачена кеса са паковањима материје за коју се сумња да је марихуана, тежине 124 грама, као и двије кесице са садржајем исте материје тежине 8,7 грама.

Против 19 лица издати су прекршајни налози због прекршаја из Закона о странцима који се односи на непријављивање боравка. За 10 лица изречена је мјера отказ боравка сходно неиспуњавању услова за боравак у нашој држави из овог Закона, док су три лица прекршајно процесуирана надлежном суду због прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Сходно консултацијама са државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, пронађена дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?