Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Упис у Регистар иновативних организација

Објављено: 06.05.2019. 20:35 Аутор: Министарство науке
Министарство науке покренуло је процедуру уписа у Регистар иновативних организација у складу са Законом о иновативној дјелатности („Службени лист ЦГ“, број 42/16) 27. јула 2018. године.

У иновативне организације спадају: научноистраживачке установе, установе високог образовања, центри изврсности и привредни субјекти (иновационо-предузетнички центар, пословни инкубатор, привредно друштво, односно дио привредног друштва).

У Регистру иновативних организација до сада су уписане 33 организације, и то: 13 научноистраживачких установа, 18 привредних субјеката, 1 иновационо-предузетнички центар и 1 центар изврсности.

Иновативна организација се може уписати у Регистар, ако:

  • је уписана у Централни регистар привредних субјеката;
  • реализује програм иновативне дјелатности;
  • има обезбијеђен кадар, простор и опрему за обављање иновативне дјелатности;
  • има обезбијеђена средства за рад; и
  • има обезбијеђене хигијенско - техничке услове, у складу са посебним законом.

Правилник о ближим условима за упис у Регистар иновативних организација („Службени лист ЦГ”, бр. 52/16) доступан је на сљедећој web страници: хттп://www.мна.гов.ме/библиотека/правилници

Листу докумената који су неопходни за упис у Регистар можете преузети:

За научноистраживачке установе, центре изврсности и установе високог образовања овдје

За иновационо-предузетничке центре овдје

За пословне инкубаторе овдје

За друга привредна друштва, односно дио привредног друштва овдје

Захтјев за упис у регистар иновативних организација уз пропратну документацију потребно је доставити на адресу Министарства науке, Римски трг бр. 46, 81 000 Подгорица.

За сва додатна питања можете се обратити г-ђи Марини Рогановић, Самосталној савјетници И у Дирекцији за иновације и инфраструктуру, путем е-маила: марина.рогановиц@мна.гов.ме, и/или број телефона 020 234 577


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?