Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржане јавне консултације у вези са Нацртом стратегије реформе система управљања људским ресурсима

Објављено: 27.07.2018. 19:06 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова организовало је данас јавне консултације у вези са Нацртом стратегије реформе система управљања људским ресурсима за период 2019-2024. године и Акционим планом за њено спровођење за период 2019-2020. године.

У фокусу данашњих консултација било је управљање људским ресурсима у Управи полиције, начин распореда службеника, те унапређење ефикасности полицијске организације.

Примјена савременог концепта управљања људским ресурсима у полицији у функцији је заштите права и слобода грађана, јачања правне сигурности запослених и унапређења рада полиције. Имајући у виду значај и комплексност полицијских послова у циљу одржавања јавног реда и мира, заштите и поштовања основних људских права и слобода, превенције и борбе против криминала, као и пружања помоћи и вршења услужних функција за потребе грађана, Министарство унутрашњих послова препознало је потребу унапређења система управљања људским ресурсима, стручних способности, знања и вјештина полицијских службеника, у складу са савременим стандардима полицијске струке.

Кроз ову Стратегију МУП ће настојати да развије и успостави систем управљања људским ресурсима заснован на савременим стандардима и процедурама запошљавања, оспособљавања и напредовања у професионалној каријери, омогући висок степен професионализма, задовољство послом и правну сигурност запослених у Управи полиције, а нарочито у свјетлу испуњавања обавеза у оквиру Поглавља 24, које је од кључног значаја за развој полиције.

Анализе вршене у претходном периоду потврдиле су потребу реформисања области управљања људским ресурсима, будући да су резултати указали да је неопходно јачати правну и институционалну повезаност унутар организационих јединица у Министарству и Управи полиције, оснажити административне капацитете, подмлађивати кадар, те унаприједити област вођења евиденција.

Стратешки документ је на данашњим јавним консултацијама представила експерткиња Центра за интегритет у одбрамбеном сектору (ЦИДС), а коментаре на његов садржај изнијели су службеници и представници невладиног сектора, који су се одазвали позиву и узели учешће у јавној дебати. Испред Министарства унутрашњих послова јавним консултацијама присуствовали су генерални директор Директората за стратешко-развојне послове, Сафет Кораћ и начелница Службе за људске ресурсе и кадровске послове, Соња Радоњић.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?