Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Лишен слободе осумњичени за убиство у покушају које је извршено јутрос

Објављено: 27.07.2018. 20:03 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови лишили су слободе Ј.М. (37) из Херцег Новом и против њега државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици поднијели кривичну пријаву, због основане сумње да је данас, на штету суграђанина Р.М. (34), починио кривично дјело убиство у покушају и то на начин што му је након краће расправе нанио више повреда употребом ножа. Р.М. није животно угрожен.

Наиме, 27.07.2018.године у 04,35 часова, Дежурној служби ЦБ Херцег Нови пријављено је од стране грађана да је у парку Бока, у непосредној близини ноћног клуба, дошло до расправе измедју два непозната лица а потом и употребе ножа од стране једног од ова два лица, којом приликом је ово друго лице задобило повреде.

Након пријављеног догађаја полицијски службеници ЦБ Херцег Нови су извршили блокаду града а потом и ефикасну претрагу терена, гдје је недуго након поднијете пријаве Ј.М. лишен слободе, код објекта Поште у Херцег Новом, од стране службеника Интервентне јединице ЦБ Херцег Нови.

Предметни нож којим је, како се сумња, извршено ово кривично дјело је пронађен и изузет и биће упућен у Форензички центар ради вјештачења.

Ј.М. је спроведен у службене просторије ЦБ Херцег Нови, ради криминалистичке обраде. Оштећеном Р.М. је указана медицинска помоћ у ПЗУ Болница Мељине којом приликом су од стране дежурног љекара констатоване три повреде нанијете оштрим сјечивом. Р.М. је, према информацијама које посједујемо, стабилних параметара и ван животне опасности.

Спроведеном криминалистичком обрадом, претрагом терена и сходно прибављеним обавјештењима од грађана, прикупљене су све материјалне и друге чињенице које указују на постојање основане сумње да је Ј.М. извршилац овог кривичног дјела.

О наведеном догађају је обавијештен надлежни државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, који је квалификовао ово кривично дјело, те наложио да се против Ј.М. поднесе кривична пријава и да му се ово лице током дана спроведе на даљу надлежност.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?