Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић са новоименованим изасланицима одбране, Даковићем, Вуковићем и Гашанином

Објављено: 27.07.2018. 22:14 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са новоименованим изасланицима одбране Црне Горе у Сједињеним Америчким Државама, бригадним генералом Илијом Даковићем, у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Сјеверне Ирске, капетаном бојног брода Дарком Вуковићем и у СР Њемачкој, потпуковником Есмером Гашанином.

Министар Бошковић пожелио је новоименованим изасланицима успјех у обављању нових дужности, и захвалио им се на преданом раду током вршења досадашњих функција. Апострофирајући значај улоге изасланика одбране, као репрезената Министарства одбране и Војске Црне Горе у иностранству, Бошковић је изразио наду да ће новоименовани изасланици додатно унаприједити постојеће билатералне односе, и развијати нове пројекте у области одбране. Разговарајући о приоритетним задацима који их очекују на новим дужностима, наглашена је и пуна подршка Министарства одбране у циљу јачања билатералне одбрамбене сарадње са страним партнерима и савезницима.

Изасланици одбране су истакли да ће достојно представљати Црну Гору и предано радити на интензивирању сарадње са земљама чланицама, као и са партнерским земљама. Они су се сагласили да Црна Гора, као нова НАТО чланица мора тежити успостављању тијесних веза и добре сарадње са савезницима, у циљу достизања стандарда НАТО-а, те пуне интеграције Војске Црне Горе у структуре Алијансе.

Министар Бошковић је закључио да се циљеви Алијансе могу постићи једино удруженим снагама и интензивном сарадњом земаља чланица, те истакао да ће Министарство одбране наставити да баштини добру сарадњу са страним партнерима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?