Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Расвијетљено кривично дјело тешка тјелесна повреда

Објављено: 30.07.2018. 20:39 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили кривично дјело тешка тјелесна повреда и том приликом надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против осумњиченог лица, којем је одређено задржавање до привода судији за истрагу.

Наиме, Дежурној служби ЦБ Никшић је, 27.07.2018. године око 01,25 часова, телефонским путем пријављено да се у улици Новице Церовића налази једно лице које непомично лежи на асфалтној подлози. Полицијски службеници су одмах по пријему обавјештења изашли на лице мјеста и затекли лице које је имало видне повреде у потиљачном дијелу главе. Полицијски службеници су утврдили да се ради о В.Д. (52) из Никшића, који је од стране Завода за хитну медицинску помоћ превезен у Медицински центар Никшић, одакле је, због озбиљности повреда, транспортован у Клинички центар Црне Горе ради даље хоспитализације и лијечења. Службеници ЦБ Никшић су обавијештени од стране дежурног љекара да је В.Д. задобио тешке тјелесне повреде у виду фрактуре лобање, и да се сумња да су настале као посљедица насиља.

Предузимајући даље мјере и радње у циљу утврђивања околности под којима је дошло до повређивања овог лица, службеници полиције су оперативним радом дошли до сазнања да је оштећеног В.Д, како се сумња, физички напао М.Л. (21) из Никшића. Он је, како се сумња, нанио више повреда В.Д. усљед који је он пао на асфалтну подлогу и задобио тешке тјелесне повреде. М.Л. се након тога дао у бјекство.

Полицијски службеници су истог дана око 03,00 часа пронашли и привели М.Л. државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Никшићу због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка тјелесна повреда. Након саслушања државни тужилац је за ово лице донио рјешење о задржавању у службеним просторијама до привода надлежном судији за истагу Основног суда у Никшићу.

Полицијски службеници ЦБ Никшић су обезбиједили материјале и персоналне доказе, те против осумњиченог М.Л. поднијели извјештај као допуну кривичне пријаве, претходно поднесене против непознатог починиоца, због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?