Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Против три лица поднијете прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога

Објављено: 31.07.2018. 20:35 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, током јула ове године, спроводећи активности на сузбијању тзв. уличне продаје опојних дрога, контролом лица и возила пронашли и одузели марихуану и кокаин. Против три лица су поднијете прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 15.07.2018. године, у мјесту Будош на магистралном путу Никшић – Подгорица, контролисали пмв марке „ВW Голф“ подгоричких регистарских ознака, којим је управљао В.Ђ. (26) из Подгорице. Прегледом возила полицијски службеници су испод сједишта возача пронашли и одузели мању количину биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. Надаље, никшићка полиција је 23.07.2018. године, у мјесту Стубица, на магистралном путу Никшић – Подгорица, контролисала пмв марке „ВW Поло“ цетињских регистарских ознака којим је управљао Х.А. (23) из Подгорице, док су се у возилу налазили И.К. (20) и М.М. (24) из Подгорице. Прегледом И.К. полицијски службеници су пронашли и одузели мању количнину суве биљне материје за коју се сумња да је марихуана. Службеници ЦБ Никшић су, 24.07.2018. године, у улици Сарајевски пут, на магистралном путу Никшић – Шавник – Плужине, контролисали пмв марке „Опел Инсигниа“ којим је управљао С.Л. (44) из Подгорице. Контролом овог лица полицијски службеници су пронашли и одузели једну пвц кесицу са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин тежине од око 2,5 грама.
Пронађене и одузете материје су упућене у Форензички центар ради вјештачења.
О догађајима је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да у радњама ових лица нема елемента бића кривичних дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности, а који је наложио да се од В.Ђ, И.К. и С.Л. узме записник о обавјештењу прикупљеном од грађанина и да се надлежном суду за прекршаје против ових лица поднесу прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?