Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Котор: Активостима на откривању незаконитог излова рибе пронађени екплозив и муниција; једно лице прекршајно процесуирано

Објављено: 31.07.2018. 20:38 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Регионалног центра граничне полиције „Југ“ су јуче, у сарадњи са службеником Инспекције за морско рибарство, реализовали акцију са циљем спрјечавња кривичних дјела у вези са незаконитим риболовом, и том прликом пронашли скривени експлозив и муницију, док је контолом пловила затечено једно лице да врши излов рибе средствима за која није посједовало дозволу. Против тог лица је поднијета прекршајна пријава из Закона о морском рибарству и марикултури и издат му је прекршајни налог.

Наиме, службеници РЦГП „Југ“ су у сарадњи са службеником Инспекције, 30.07.2018. године у времену од 06,00 до 12,00 часова, на локалитетима приобалног дијела и у акваторију унутрашњих морских вода од острва Мамула до увале Нерин – испод насеља Загора реализовали акцију са циљем спрјечавања кривичних дјела у вези са незаконитим изловом рибе. Том приликом, у мјесту Бигова, у близини бившег војног одмаралишта, у шахти за воду, пронађена су два паковања експлозива као и 236 комада пушчаних метака калибра 7,62 мм. О проналаску експлозива и муниције обавјештени су Дежурна служба Одјељења безбједности Котор, криминалистички техничар као и Директорат за ванредне ситуације МУП-а. Пронађени муниција и експлозив су изузети са лица мјеста и предати су службенику Директората за ванредне ситуације МУП-а .

Такође, у склопу ове акције извршена је контрола пловила иностраних регистарских ознака којим је управљао Н.Л. (45) из Бигова. Он је затечен да врши излов рибе средствима за која нема дозволу чиме је починио прекршај из Закона о морском рибарству и марикултури. Од стране службеника Инспекције за морско рибарство овом лицу је издат прекршајни налог за наплату новчане казне у износу од 250 еура.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?