Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић сјутра у званичној посјети Републици Србији

Објављено: 31.07.2018. 21:39 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић боравиће сјутра у Београду у званичној посјети Републици Србији на позив потпредсједника Владе Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића.

Посјета министра Нухоџића биће прилика за разговор о питањима у области полицијских послова, с посебним освртом на борбу против организованог криминала, актуелне миграционе изазове и унапређење прекограничне сарадње. Заједничко спољноплитичко опредјељење за чланство у Европској унији додатно упућује на сарадњу двије државе па ће, стога, једна од тема бити и размјена знања и искустава у оквиру преговарачког поглавља 24.

Имајући у виду обострани интерес за интензивирање сарадње на ресорном нивоу, посјета ће бити прилика и да министри унутрашњих послова Нухоџић и Стефановић потпишу седам споразума и два протокола, којима се регулише режим рада свих шест граничних прелаза на граници Црне Горе и Републике Србије (Добраково – Гостун; Ранче – Јабука; Драченовац – Шпиљани; Бијело Поље – Врбница; ЗГП Чемерно – Границе и ЗГП Вуча – Годово), док се споразумом о пограничном саобраћају регулишу услови и начин преласка границе од стране становништва у пограничним општинама Црне Горе (Пљевља, Бијело Поље, Петњица и Рожаје) и пограничним општинама Републике Србије (Прибој, Пљевља, Сјеница, Тутин и Нови Пазар).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?