Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство науке најављује конкурс за успостављање центара изврсности

Објављено: 01.08.2018. 22:09 Аутор: Министарство науке
Овим путем најављујемо да ће Министарство науке у септембру објавити нови конкурс за финансирање програма центара изврсности, којим се желе успоставити један или два нова центра у Црној Гори. Циљ нових центара биће успостављање програма истраживања који на фокусиран начин приступају одређеном изазову у науци, али и економији и друштву Црне Горе, гдје би рад изузетне групе истраживача и експерата могао да доведе до значајних помака са утицајем на привреду, јавне сервисе (националне и локалне) и научну дисциплину.

Укупна вриједност једног програма износиће до 300.000 ЕУР на годишњем нивоу. Планирано је да конкурс буде отворен до краја марта 2019. године. Носилац програма моћи ће да буде лиценцирана научноистраживачка установа, а руководилац изузетан стручњак који ће бити ангажован на пуно радно вријеме у Центру. Програм Центра предвиђа сарадњу са макар једним стратешким партнером из иностранства и једним из Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?