Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављен Накнадни конкурс за стипендије за дефицитарне квалификације

Објављено: 02.08.2018. 19:22 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министарство просвјете расписало је Накнадни конкурс за додјелу 147 стипендија за дефицитарне квалификације за ученике који уписују први разред средњих стручних школа за школску 2018/2019.

У накнадном конкурсу понуђене су сљедеће стипендије: 18 стипендија за ученике који се образују по образовном програму Кувар - по пет стипендија за ученике ЈУ Средња економско-угоститељска школа Бар, ЈУ Средња мјешовита школа „Братство јединство“ Улцињ и осам стипендија за ученике ЈУ Средња мјешовита школа „17. септембар“ Жабљак; 36 стипендија за ученике који се образују по образовном програму Конобар - по пет стипендија за ученике ЈУ Средња мјешовита школа „Данило Киш“ Будва, ЈУ Средња економско-угоститељска школа Бар, ЈУ Средња мјешовита школа „Иван Горан Ковачић“ Херцег Нови, ЈУ Средња стручна школа Пљевља, ЈУ Средња мјешовита школа „Братство јединство“ Улцињ, ЈУ Средња мјешовита школа „Браћа Селић“ Колашин и шест стипендија за ученике ЈУ Средња стручна школа „Вукадин Вукадиновић“ Беране; десет стипендија за ученике који се образују по образовном програму Инсталатер санитарних уређаја, гријања и климатизације по пет стипендија за ученике ЈУ Средња стручна школа Пљевља и ЈУ Средња мјешовита школа „Бећо Башић“ Плав; пет стипендија за ученике који се образују по образовном програму Монтер електронске комункацијске инфраструктуре за ученике ЈУ Електротехничка школа „Васо Алигрудић“ Подгорица.

За ученике који се образују по образовном програму Електроинсталатер додјељује се 16 стипендија и то по пет стипендија за ученике ЈУ Електротехничка школа „Васо Алигрудић“ Подгорица и ЈУ Средња стручна школа Никшић и шест стипендија за ученике ЈУ Средња стручна школа Беране. За ученике који се образују по образовном програму Посластичар додјељује се укупно осам стипендија и то за ученике ЈУ Средња мјешовита школа „Данило Киш“ Будва. За образовни програм Заваривач додјељује се десет стипендија - по пет стипендија за ученике ЈУ Прва средња стручна школа Никшић и ЈУ Средња стручна школа „Иван Ускоковић“ Подгорица, док се за ученике који се образују по образовном програму Продавац додјељује укупно 26 стипендија - по пет за ученике ЈУ Средња мјешовита школа Петњица, ЈУ Образовни центар Шавник и ЈУ Гимназија „25. мај“ Тузи и шест за ученике ЈУ Образовни центар Плужине.

Укупно пет стипендија додјељује се за ученике који се образују по образовном програму Бравар и то за ЈУ Средња стручна школа Пљеваља. Исто толико додјељује се и ученицима ЈУ Средња стручна школа „Иван Ускоковић“ Подгорица који се образују по образовном програму Столар. За ученике који се образују по образовном програму Зидар додјељује се осам стипендија и то за ученике ЈУ Средња грађевинско-геодетска школа „Инж. Марко Радевић“ Подгорица. Ученицима ЈУ Средња стручна школа „Спасоје Распоповић“ Подгорица који су се опредијелили за образовни програм Модни кројач доступно је укупно пет стипендија.

Додјела стипендија ученицима врши се на основу успјеха оствареног у основној школи. Стипендија се додјељује без обавезе враћања, одобрава се за једну школску годину и исплаћује се у мјесечном новчаном износу у десет једнаких мјесечних рата ученицима који имају статус редовног.

Документа за Накнадни конкурс за додјелу стипендија за дефицитарне квалификације се подносе школи од 22. до 24. августа 2018. године.

Текст конкурса можете пронаћи на сљедећем линку: хттп://www.мпин.гов.ме/вијести/189737/Н-А-К-Н-А-Д-Н-И-К-О-Н-К-У-Р-С-ЗА-ДОДЈЕЛУ-СТИПЕНДИЈА-ЗА-ДЕФИЦИТАРНЕ-КВАЛИФИКАЦИЈЕ-ЗА-сКОЛСКУ-2018-2019-ГОДИНУ.хтмл

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?