Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резултати Јавног позива за члана НВО у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама

Објављено: 03.08.2018. 20:31 Аутор: МКУ

На основу члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), а у вези с Јавном позивом за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама (у даљем тексту: Јавни позив), објављеним 17. јула 2018. године, Министарство културе објављује сљедеће:

1. На Јавни позив није достављен ниједан предлог који испуњава услове.

2. На Јавни позив достављен је један предлог и то: НВО Институт за социјалну и образовну политику, Никшић, која је предложила Митра Радоњића.

Предлог није уредан и потпун, односно није у складу са критеријумима из Јавног позива и Уредбе. Наиме, достављена документација није валидна са формално-правног аспекта јер поједини документи нијесу потписани и овјерени. Такође, у достављеној документацији нијесу на релевантан начин поткријепљени наводи о реализованом пројекту и о искуству кандидата у вези са питањима које нормативно уређује радно тијело. Осим тога, ни дјелатности и циљеви утврђени Статутом ове НВО нијесу у директној вези с питањима које нормативно уређује радно тијело.

Сходно наведеном, Министарство културе нема законског основа да изабере представника невладиних организација у радно тијело за израду Предлога закона о државним наградама.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?