Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Котор: Возач управљао возилом брзином од 210 км/х; возач санкционисан

Објављено: 03.08.2018. 21:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Групе за безбједност саобраћаја су јуче регистровали неколико тешких саобраћајних прекршаја, а којом приликом је против једног лица поднијета прекршајна пријава из Закона о безбједности саобраћаја на путевима, због прекорачења брзине.

Наиме, службеници Групе су, 02.08.2018. године око 22,40 часова, на магистралном путу Никшић – Рисан у мјесту Драгаљ, зауставили возило марке „ ВW Голф ВИ“ херцегновских регистарских ознака којим је управљао Д.В. (25) из Херцег Новог, због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 210 км/х, гдје је ограничење 80 км/х. Против Д.В. поднијета је Суду за прекршаје прекршајна пријава из члана 318 Закона о безбједности саобраћаја на путевима.
Припадници саобраћајне полиције током претходних седам дана, због почињених прекршаја из области безбједности друмског саобраћаја на црногорским путевима, издали су иначе 3.770 прекршајних налога, поднијели 408 прекршајних пријава и одузели 240 возачких дозвола. Такође, због управљања возилом под дејством алкохола, слободе је лишено 98 лица.

Упозоравамо све несавјесне учеснике у саобраћају да ће припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставити са појачаним активностима, како би омогућили већи степен безбједности свих учесника у саобраћају.

Још једном напомињемо да све анализе саобраћајних незгода и њихових посљедица, указују да је као узрочник већине саобраћајних незгода доминантан људски фактор, посебно оних са најтежим посљедицама, па из тог разлога указујемо на неопходност поштовања одредби Закона о безбједности саобраћаја на путевима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?