Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Млади возач возио 172 км/х; прекршајно санкионисан уз привремено одузимање возачке дозволе

Објављено: 08.08.2018. 21:15 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Групе полиције за безбједност саобраћаја регистровали су више тешких саобраћајних прекршаја претходних дана, од којих издвајамо прекорачење брзине управљања возилом од стране младог возача.

Наиме, млади возач М.В. (24) из Бара, који је управљао возилом марке „Ауди”, и кретао се магистралним путем Подгорица – Бар, је заустављен у мјесту Созина, Општина Бар, због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 172 км/х, гдје је ограничење 80 км/х, иако је највећа дозвољена брзина за возила којима управљају млади возачи и возачи почетници ограничена на 70 км/х сходно одредбама члана 37а Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Против поменутог возача је Суду за прекршаје поднијета прекршајна пријава из члана 318 став 1 тачка 1 ЗОБС-а, а возачу је на лицу мјеста привремено одузета возачка дозвола.

Упозоравамо све несавјесне учеснике у саобраћају да ће припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставити са појачаним активностима, како би омогућили већи степен безбједности свих учесника у саобраћају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?