Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Напредак у имплементацији Еурокодова на Балкану

Објављено: 10.08.2018. 22:11 Аутор: Министарство науке

Удружени истраживачки центар (ЈРЦ), један од генералних директората Европске комисије, у оквиру Акција за проширење и интеграцију (Е&ИА) организује радионицу на тему “Напредак у имплементацији Еурокодова на Балкану”, која ће бити одржана у периоду 10-11. октобар 2018. године у Тирани, Албанија.

Циљ радионице је да олакша имплементацију Еурокодова у оквиру националног законодавног оквира земаља на Балкану, које нијесу чланице ЕУ.

Током радионице биће представљене најбоље праксе у земљама чланицама ЕУ, које су успјешно имплементирале Еурокодове у својим националним системима. Један од резултата радионице биће идентификовање изазова и препрека са којима се у овом процесу суочавају земље на Балкану, као и олакшавање процеса размјене мишљења, знања и добрих пракси у овој области.

Од учесника се очекује да представе свој национални оквир по питању имплементације Еурокодова, да наведу изазове са којима се суочава њихова држава и да попуне формулар, који ће им благовремено бити достављен.

Циљне групе су: државне институције, национална тијела за стандардизацију, технички одбори за еурокодове и техничке коморе.

Број учесника на радионици је ограничен на 40 лица.

Заинтересовани кандидати могу се регистровати на сљедећој web страници: хттпс://web.јрц.ец.еуропа.еу/рем/#м109341.

Рок за пријављивање је 24. август 2018. године.

Концепт Радионице доступан је овдје

Приједлог Програма можете преузети овдје

Кандидати који прођу интерну процедуру селекције ЈРЦ-ија, имају шансу да остваре право да им организатор покрије путне трошкове и трошкове смјештаја.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?