Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Инспекција потврдила: Нови хеликоптери Белл 412 ЕПИ посједују изузетне перформансе

Објављено: 13.08.2018. 19:09 Аутор: мод
Експертски тим, на челу са командантом Ваздухопловства Војске Црне Горе, потпуковником Ненадом Павловићем, обавио је техничку инспекцију два нова хеликоптера Белл 412 ЕПИ, који ускоро треба да стигну у Црну Гору.

Инспекција је одрађена у америчкој држави Тенеси, у једној од фабричких структура Белла. Хеликоптери су, како се и очекивало, показали изузетне перформансе и техничко-маневарске могућности.
Као и хеликоптер Белл 412 ЕП, који је у априлу стигао на подгорички војни аеродром, и преостала два ће се расклопљени допремити до Прага, гдје ће се наново склопити и долетјети до Црне Горе.
Три Беллова хеликоптера, од којих је један коришћен а два нова, представљају значајну инвестицију у осавремењавању опреме Војске Црне Горе. 
 
Са потпуковником Павловићем, у Америци су боравили мајор Дарко Павловић, поручник Александар Симоновић и старији водник И класе, Милан Недић.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?