Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: И дјечак се вратио кући

Објављено: 13.08.2018. 19:15 Аутор: УП
И дјечак (16) чији је нестанак пријављен 12.08.2018. године је пронађен. Он се данас вратио кући. О његовом повратку родитељи нису обавијестили полицију. Полицијски службеници су дошли до тог оперативног податка а у контакту са мајком који је потом услиједио потврђено је да се дјечак вратио.

Подсјећамо, удаљење од куће – нестанак шеснаестогодишњег дјечака је јуче, 12.08.2018. године, Центру безбједности Подгорица пријавила његова мајка. Она је казала да је он изашао из куће четири дана раније, 08.08.2018. године, те да се након тога није јављао. За дјечаком се интензивно трагало до момента до кад је полиција данас, 13. августа, дошла до сазнања да се дјечак вратио кући што је провјерено и испоставило се тачним.

Прије два дана је, подсјећамо, пронађена и четврнаестогодишња дјевијчица. Наиме, удаљење од куће – нестанак четрнаестогодишње дјевојчице је Центру безбједности Подгорица прекјуче, 11. августа 2018. године, пријавила њена мајка. Она је навела да је дјевојчица изашла дан раније, 10. августа, и да се није вратила кући. Службеници ЦБ Подгорица су трагали за дјевојчицом и пронашли је истог дана кад је нестанак пријављен, 11. августа. Дјевојчица је враћена породици.

Сва прикупљена сазнања указују на то да се у оба случаја ради о добровољном удаљењу од куће.

Полиција ће, у контактима са надлежним органима задуженим за бригу о малољетницима и заштиту њиховог интереса, цијенећи сваки случај понаособ, размотрити правни основ за подношење одговарајућих пријава због занемаривање дјетета или другог кривичног дјела или прекршаја против родитеља или старатеља у оваквим и сличним ситуацијама, а посебно када се удаљења од куће истих малољетника понављају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?