Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничко саопштење: Полицијски и царински службеници спријечили кријумчарење 19 комада ватреног оружја и извршење тешких кривичних дјела

Објављено: 13.08.2018. 21:03 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције МУП-а и Управе царина су, сходно оперативном податку добијеном посредством међународне сарадње, спријечили кријумчарење 19 комада ватреног оружја из Албаније, чиме је спријечено и извршење евентуално тешких кривичних дјела.

Наиме, полицијски службеници Одјељења граничне безбједности Улцињ и царински службеници Царинске испоставе Сукобин су данас, 13.08.2018. године, око 10,00 часова, на Заједничком граничном прелазу Сукобин – Мурићани, поступајући по податку који је добијен размјеном у међународној полицијској сарадњи, на улазу у Црну Гору зауставили аутобус иностраних регистарских ознака, који је саобраћао на међународној линији.

Полицијски и царински службеници су, ангажовањем полицијског службеног пса, пронашли путну торбу са 19 пиштоља марке „Сиг Сауер“ цал. 7,65 мм. Торба је пронађена у боксу за пртљаг, а припада лицу Р.С.В. (21), држављанину Шведске.

У складу са Протоколом о раду на Заједничком граничном прелазу Сукобин – Мурићани, Р.С.В. и пронађено оружје преузели су службеници граничне полиције Албаније ради даљег процесуирања.

Овом координираном активношћу, која је реализована сходно размјени информација у међународној полицијској сарадњи, спријечено је кријумчарење оружја и евентуално извршење тешких кривичних дјела. Слиједи даља криминалистичка обрада и контакт црногорских и албанских надлежних органа у вези са даљим током овог предмета.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?