Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив дистрибутерима/инсталатерима и грађевинским компанијама за учешће у програму "Енергетски ефикасан дом"

Објављено: 15.08.2018. 18:56 Аутор: Министарство економије
Министарство економије објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ

дистрибутерима/инсталатерима и извођачима радова на примјени мјера енергетске ефикасности у домаћинствима за учешће у програму "Енергетски ефикасан дом".

Програм "Енергетски ефикасан дом" има за циљ успостављање атрактивног и одрживог финансијског механизма за обезбјеђивање бескаматних кредита за домаћинства за куповину и уградњу система за гријање на биомасу (пелет и брикет), извођење радова на уградњи термоизолације на фасади стамбеног објекта и за уградњу енергетски ефикасне фасадне столарије.

Дистрибутери и/или инсталатери опреме за гријање на биомасу и све грађевинске компаније заинтересоване за учешће у програму "Енергетски ефикасан дом" могу се пријавити достављањем понуда, односно тендерску документацију могу добити на захтјев послат на емаил:инфо@ее-ме.орг

Понуђач је дужан да у захтјеву наведе своје контакт податке ради даље комуникације за потребе овог позива.

Рок за доставу понуда у оквиру Јавног позива је 15.09.2018. године.

За реализацију програма „Енергетски ефикасан дом“ Министарство економије ће опредијелити 120.000 еура, а грађани ће моћи да подигну бескаматни кредит у износу до 8.000 еура, са максималним периодом отплате до шест година, и у оквиру тог износа се опредијеле за једну или више мјера енергетске ефикасности расположивих у оквиру програма.
Циљ програма „Енергетски ефикасан дом“ је да се домаћинствима у Црној Гори, преко бескаматних кредита, понуди могућност остваривања економских и енергетских уштеда коришћењем система гријања на биомасу и финансирањем радова на унапређењу енергетских карактеристика омотача објекта.
Програм „Енергетски ефикасан дом“ представља наставак програма „Енергy Wоод“, који је Министарство економије кроз три фазе реализовало од 2013. године, и у оквиру којег је уграђено око 1.010 система за гријање на пелет и брикет широм Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?