Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Даниловград: Одузети оружје, муниција и експлозив

Објављено: 17.08.2018. 19:33 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Даниловград су, спроводећи активности у борби против криминала, а које су посебно усмјерене на откривање оружја, муниције и експлозива у илегалном посједу, као и на сузбијање држања и стављања у промет опојних дрога, извршили претресе на четири локације у којима су открили и одузели дрогу, експлозив, штапине, детонаторске каписле и остале недозвољене ствари и предмете. Једно лице је лишено слободе због сумње да је починило кривично дјело, док је још једно лице прекршајно процесуирано.

Наиме, службеници Одјељења безбједности Даниловград су, у садејству са службеницима Одсјека за борбу против дроге и Посебне јединице полиције – Јединице за дресуру паса, а поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, извршили претрес станова и других просторија на четири локације на подручју Општине Даниловград.

Претреси су наиме извршени на четири локације које користе З.Т. (53), И.У. (23), М.П. (32) и Г.Б. (25) из Даниловграда.

Током претреса су пронађени и одузети:
- три пвц паковања привредног експлозива тежине око 4кг;
- извјесна количина пластичног експлозива Ц4;
- седам цијелих комада штапина експлозива „Амонекс“;
- 24 комада детонаторских каписли;
- 11 метара спорогорећег штапина;
- пвц кесица са биљном материјом зелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана:
- мање паковање са материјом за коју се такође сумња да је марихуана;
- дробилица која се користи за дробљење марихуане; и
- два комада паковања тзв. ризли.

О свему је обавијештен надлежни тужилац. Слободе је лишен В.Б (62), сродник поменутог лица Г.Б, због сумње да је починио кривично дјело недозвољено дрзање оружја и експлозивних материја. В.Б. ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу. У консултацији са тужиоцем. Против Г.Б. ће надлежном Суду за прекршаје бити поднијета прекршајна пријава.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?