Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Због пријетњи пиштољем и изношења и сакривања пиштоља сва три лица након лишења слободе завршила у притвору у ЗИКС-у

Објављено: 20.08.2018. 19:27 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Будва лишили су слободе лице које је, како се сумња, у Петровцу пиштољем пријетило гостима кафића, као и два лица осумњичена да су након тога преузела и сакрила пиштољ у намјери да му помогну након извршења кривичног дјела. Полиција је пронашла пиштољ који је био сакривен на једној локацији. Сва три лица су приведена тужиоцу. Судија за истрагу им је потом одредио притвор након чега су спроведени у ЗИКС.

Наиме, у ноћи између 16. и 17.08.2018. године, око поноћи, грађани су обавијестили Дежурну службу ЦБ Будва да се у угоститељском објекту „МТВ“ на шеталишту у Петровцу налази лице које посједује оружје, те да је ово лице пријетило пиштољем у овом кафићу. Службеници ЦБ Будва су изашли на лице мјеста и након што су установили да нема повријеђених лица спровели су службене мјере и радње на основу којих су у службене просторије довели Б.Ф. (53) и И.В. (26), обојицу из Будве, и Е.Ш. (23), страну држављанку рођену у Беранама.

Прикупљеним обавјештењима од ових лица и свједока, као и обрадом, дошло се до сумње да 16.08.2018. године, у периоду од 21,00 до 00,00 часова, Б.Ф. у наведеном објекту код себе имао пиштољ марке „Пиетро Беретта“, са оквиром у којем се налазило 13 метака цал. 9 мм, од којих је један метак био у цијеви, а којим је у више наврата пријетио особљу и гостима, окрећући цијев пиштоља у њиховом правцу, при чему је ломио чаше и флаше у башти и унутар објекта. Тек нешто након поноћи полицији је догађај пријављен.

Такође се сумња да је Е.Ш, прије доласка полицијских службеника, од Б.Ф. узела пиштољ и ставила у своју торбу након чега га је предала И.В, тражећи од њега да га склони, што је он и учинио, сакривајући га у хидрант, у гаражи стамбене зграде у којој И.В. живи. Пиштољ је склоњен и сакривен прије доласка полиције.

Полицијски службеници су, на мјесту на којем је био сакривен, пронашли и изузели предметни пиштољ.

О свему је обавијештен надлежни државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору.

Наведена три лица су лишена слободе, и то Б.Ф. због сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а Е.Ш. и И.В. због сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја у стицању са кривичним дјелом помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Након спровођења тужиоцу уз кривичну пријаву и саслушања код тужиоца, лица су приведена судије за истрагу Основног суда у Котору који им је одредио притвор до 30 након чега су сва три лица спроведена у ЗИКС.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?