Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: Два лица лишена слободе због три КД тешка крађа; пронађена и пушка у илегалном посједу – једно лице процесуирано

Објављено: 22.08.2018. 18:55 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су, предузимајући мјере и радње из своје надежности, расвијетлили три кривична дјела тешка крађа и том приликом лишили слободе два лица осумњичена да су починила ова кривична дјела. Такође, службеници ЦБ Беране су приликом претреса једне локације пронашли и одузели пушку у илегалном посједу а против осумњиченог поднијели кривичну пријаву због сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, службеници ЦБ Беране су, 21.08.2018. године, лишили слободе Р.Б. (25) из Косова, настањеног у Беранама и М.К. (18) из Берана, због постојања основане сумње да су у саизвршилаштву починили три кривична дјела тешка крађа. Они су, како се сумња, наведена кривична дјела починили на штету три лица током августа 2018. године, на начин што су проваљивали у куће оштећених лица, које се налазе на територији Општине Беране, а којом приликом су, сумња се, отуђивали вриједне ствари као што су златни и сребрини накит, сатове и оружје. Отуђене ствари су, како се сумња, продавали непознатим лицима за одређени износ новца. Р.Б. и М.К. су уз посебни извјештај, као допуну кривичних пријава претходно поднијетих против непознатог извршиоца, приведени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Беранама, који је за ова лица донио рјешење о задржавању до привода надлежном судији за истрагу.

Надаље, службеници беранске полиције су, 20.08.2018. године, предузимајући активности у циљу проналаска ватреног оружја у илегалном посједу, а поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Беранама, извршили претрес куће и других просторија које користи Р.Г. (38) из Берана. Том приликом службеници полиције су пронашли и одузели војничку пушку М48 у илегалном посједу. Одузета пушка биће упућена у Форензички центара ради вјештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Беранама који је наложио да се против Р.Г. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?