Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив истраживачима и експертима за учешће на Седмом Форуму Стратегије Европске Уније за Дунавски регион

Објављено: 24.08.2018. 01:24 Аутор: Министарство науке
У оквиру иницијативе за проширење и интеграцију, Удружени истраживачки центар (ЈРЦ) Европске комисије нуди подршку у виду плаћеног путовања и смјештаја за истраживаче и експерте из Албаније, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Србије, Косова, Турске, Јерменије, Грузије, Молдавије и Украјине за учешће на Седмом годишњем Форуму Стратегије Европске Уније за Дунавски регион, који се одржава од 18. до 19. октобра 2018. године у Софији, Бугарска, у организацији Републике Бугарске, а која предсједава Дунавском стратегијом (ЕУСДР).

Тема овогодишњег Форума је развој туризма као предуслов за економски раст и територијалну кохезију. Форум ће се бавити темама од посебног значаја за Дунавски регион као што су очување културног и историјског наслеђа, нове технологије и дигитализација у сектору туризма, безбједност у туризму, унапријеђење саобраћајних инфраструктура и мобилност. Више информација о садржају Форума, као и дневни ред и листу модератора и панелиста можете наћи на интернет страници: хттпс://www.7данубе-форум-софиа.еу/

Подршка ЈРЦ-а у виду покривања путних трошкова и смештаја, одобриће се на основу сљедећих критеријума:

- научна и професионална достигнућа (посебно у вези са културом, туризмом, новим технологијама и дигитализацијом у туризму, безбједношћу у туризму, повезивањем транспортних мрежа и мобилношћу, регионалним и макрорегионалним растом);
- број и квалитет научних и стручних публикација; и
- број и квалитет пројеката и активности (који се односе на Дунавски макрорегион) у којима је подносилац пријаве учествовао или и даље учествује.

Да бисте се пријавили, потребно је да сљедећа документа пошаљете на ЈРЦ-СУППОРТ-ЕУСДР-18@ец.еуропа.еу
- вашу биографију (не више од двије странице);
- мотивационо писмо са листом научних и стручних публикација и списак пројеката и активности (у вези са Дунавским макрорегионом) на којима сте радили или у којима још увијек учествујете.

Молимо све заинтересоване истраживаче и експерте из наведених области да се пријаве најкасније до 6. септембра 2018. године

У прилогу можете преузети оригинални Позив за надокнаду средстава за Седми годишњи Форум Стратегије ЕУ за Дунавски регион и Изјаву о приватности у вези са обрадом ваших личних података у складу са пријавом на догађај.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?