Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Лишен слободе осумњичени да је двојици младића нанио тешке тјелесне повреде

Објављено: 24.08.2018. 03:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су, предузимајући интензивне мјере и радње из своје надлежности, у кратком року лишили слободе лице осумњичено да је починило кривично дјело тешка тјелесна повреда и кривично дјело насилничко понашање.

Наиме, Дежурна служба Центра безбједности Бар је, 23.08.2018. године, обавијештена од стране ХМП да је у њихове просторије,у пратњи другова, у несвјесном стању доведен Н.С. (19) из Руме, Република Србија и да је тјелесне повреде задобио у алкохолисаном стању, односно да се самоповриједио приликом пада. Због тежине задобијених повреда ово лице је упућено у Општу болницу у Бару а након тога на даљу хоспитализацију КЦЦГ.

Службеници барске полиције су одмах изашли на лице мјеста и на основу предузетих мјера и радњи на основу прикупљених доказа и обавјештења прикупљених од грађана дошли до сазнања да је ријеч о прикривању кривичног дјела од стране оштећених лица.

Г.С. (19) из Руме, Републике Србије, који је познаник оштећеног Н.С, је такође задобио тешку тјелесну повреду у виду фрактуре вилице. Овом лицу је указана љекарска помоћ у Општој болници у Бару.

Од момента сазнања цјелокупни састав барске полиције је било ангажован на утврђивању околности наведеног догађаја и идентификацији лица која су починила ово кривично дјело. Брзом акцијом службеника ЦБ Бар слободе је лишен В.П. (19) из Бара због постојања основане сумње да је починио наведена кривична дјела. Том приликом су идентификована још два лица која су била у друштву осумњиченог, Ђ.С. (20) и Ј.М. (20), оба из Бара, који неће бити обухваћени кривичном пријавом.

Осумњичени В.П. је, 23.08.2018. године око 05,15 часова у Сутомору, како се сумња, без повода и ничим изазван физички насрнуо на оштећеног Г.С. којег је том приликом ударио затвореном шаком у предјелу главе наносеци му тешке тјелесне повреде у виду фрактуре доње вилице. Он је након тога, сумња се, физички насрнуо на Н.С којем је задао ударац на исти начин у предјелу главе. Оштећени Н.С. је том приликом од посљедице ударца пао и ударио главом о бетонску подлогу.

У даљем извршењу дјела осумњиченог су спријечили Ђ.С. и Ј.М, који су били са њим у друштву.

Оштећена лица овај догађај нису пријавила полицијим, већ су се упутила на изнајмљени смјештај гдје су боравила, да би након неколико сати примјетили да је оштећени Н.С. запао у стање тзв. коме, када су га одвели у ХМП на указивање љекарске помоћи.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици и државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је наложио да се В.П. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка тјелесна повреда и кривично дјело наслиничко понашање.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?