Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Кривична пријава против два малољетника због крађе возила; возило пронађено истог дана и враћено власнику

Објављено: 24.08.2018. 20:59 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су, након што су службеници Центра безбједности Бијело Поље привели осумњичене, против та два малољетна лица поднијели кривичну пријаву у редовном поступку због постојања основане сумње да су починили кривично дјело крађа.

Наиме, службеници ЦБ Бијело Поље су, 24.08.2018. године око 01,20 часова, приликом вршења редовне контроле саобраћаја, зауставили и контролисали путничко моторно возило марке „ВW Голф ИИ“ беранских регистарских ознака којим је управљао малољетни Л.Ж. (16) из Тивта, док се на сувозачевом мјесту налазио М.Л. (17) из Босне и Херцеговине, са пребивалиштем у Котору. Ова лица нису посједовала документацију на основу које би се могао утврдити њихов идентитет а ни године старости, па су из тог разлога приведена у полицијске просторије ЦБ Бијело Поље.

Возило је искључено из саобраћаја јер су полицијски службеници посумњали да је предмет кривичног дјела, односно да је отуђено.

Истог дана Дежурна служба Центра безбједности Беране је обавијестила Дежурну службу ЦБ Бијело Поље да је Р.К. из Берана тој организационој јединици пријавио да му је у току ноћи од стране непознатих лица отуђено возило. Испоставило се да је у питању управо возило којим су управљала малољетна лица.

Лица и возило су предати полицијским службеницима ЦБ Беране ради предузимања даљих мјера и радњи.

О догађају је обавијештен државни тужилац за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Беранама који је наложио да се против Л.Ж. и М.Л. поднесе кривична пријава у радовном поступку због постојања основане сумње да су починили кривично дјело крађа.

Возило је враћено власнику.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?