Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Беранама отвориће Ветеринарске дане и учестовати у раду сједнице Савјета за заштиту животиња

Објављено: 29.08.2018. 17:30 Аутор: МПРР

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у петак, 31. августа, у Беранама, отвориће научно – стручни скуп „Ветеринарски дани 2018“ који се традиционално одржава сваке године у организацији Ветеринарске коморе Црне Горе.

У склопу Ветеринарских дана биће одржана и трећа сједница Савјета за заштиту животиња.

На сједницу Савјета позвани су предсједници свих црногорских општина, због важности заједничког рјешавања бројних изазова, а прије свега проблема нарастајуће популације паса луталица, учесталих напада паса на људе и нехуманог односа према животињама.

Потпредсједник Симовић ће додијелити уговоре о подршци невладиним организацијама које су изабране по јавном конкурсу Министарства пољопривреде за финансирање пројеката/програма НВО у области заштите добробити животиња.

По основу предлога цивилног сектора и Ветеринарске коморе, Симовић ће уручити и двије награде Министарства - за највећи допринос грађанском активизму из области заштите добробити животиња и за највећи допринос ветеринарској струци у овој области.

Званично отварање Ветеринарских дана, који се одржавају у хотелу „Беране“, је у петак, 31, августа, са почетком у 09:00х. Сједница Савјета за заштиту животиња почеће у 11,00х.

Позивамо представнике медија да присуствују отварању скупа и сједници Савјета за заштиту животиња.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?