Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Сарајеву одржана XВ Регионална конференција о рјешавању судбина несталих лица на подручју бивше Југославије, под називом „Гдје је…“

Објављено: 30.08.2018. 19:11 Аутор: мрсс
На Конференцији организованој 28. августа 2018. године, у Сарајеву, с циљем информисања породица несталих лица о стању у рјешавању питања лица несталих у оружаним сукобима на простору бивше Југославије учествовали су представници удружења породица несталих лица окупљених у Регионалну координацију удружења породица несталих лица с простора бивше Југославије, представници органа надлежних за тражење несталих лица, тужилаштава Босне и Херцеговине и Републике Србије као и међународних организација – Међународне комисије за нестале особе (ИЦМП) и Међународног комитета Црвеног крста (ИЦРЦ) . Комисију за нестала лица Владе Црне Горе која је учествовала у раду Конференције представљали су Драган Ђукановић, предсједник Комисије, Бојана Бурџовић, члан Комисије и Дарка Џабасан, секретарка Комисије..

Конференцију је организовала Регионална координација удружења породица несталих лица с подручја бивше Југославије како би непосредним и конструктивним дијалогом свих учесника идентификовали механизме за убрзавање рјешавања судбина несталих лица те путем средстава јавнога информисања освијестили јавност о тежини боли с којом се носе породице током дугогодишњег периода неизвјесности.

С циљем повећања ефикасности процеса тражења, Регионална координација је донијела закључке које ће упутити свим надлежним органима и институцијама, уз апел јавности да своја сазнања подијеле с надлежним тијелима како би након тешких и неизвјесних година ишчекивања, породице сазнале истину о судбини својих најближих.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?