Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Рожаје: Пронађени марихуана и муниција; осумњичени лишен слободе

Објављено: 31.08.2018. 20:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су данас у садејству са службеницима Одјељења безбједности Рожаје, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања тзв. уличне продаје опојне дроге, а поступајући на основу оперативних сазнања, претресом пронашли и одузели марихуану и муницију. Једно лице је лишено слободе због сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека и ОБ Рожаје су, 31.08.2018. године око 10,00 часова, поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Рожајама, извршили претрес куће коју користи А.Т. (56) из Рожаја. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели 16 пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 31,8 грама, 10 комада ловачке муниције калибра 12/70, 6,2 мм, 10 комада ловачке муниције калибра 12/70, 5 мм као и један бокс.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да пронађена и опојна дрога припада Ђ.Т. (21) из Рожаја.

Пронађена и одузета опојна дрога и муниција биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се Ђ.Т. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња држање и стављање у промет опојних дрога. Такође, о догађају је обавијештен и државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Рожајама који ће се у односу на пронађену муницију накнадно изјаснити.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?